Recital cameral, la Filarmonica Pitești

0

Filarmonica Pitești organizează vineri, 8 decembrie,  de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral susținut  de pianistul Nicolae Dumitru. În cadrul recitalului vor fi și proiecții realizate de Andrei Silviu de la TVR.

În program: J. Ph. Rameau – Suita în la minor, Frederic Chopin – 4 Valsuri și Balada nr. 1 în sol minor și Maurice Ravel – Gaspard de la nuit.

Nicolae Dumitru a studiat pianul la Academia Rusă de Muzică „Gnessin“, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. În perioada petrecută străinătate, a concertat ca solist al Filarmonicii Academice de Stat din Moscova, al Filarmonicii de Stat din Chișinău şi al filarmonicilor din Nijni – Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod. După întoarcerea în ţară, a evoluat și pe scenele principalelor filarmonici din ţară. De asemenea, a concertat la  Stockholm, Viena, Baden am Wien, Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Veneţia şi Roma. Este inițiatorul proiectului concertistic în aer liber „Armonii de Toamnă”, al spectacolului „Poveste pentru pianist şi măşti“ și al proiectului naţional de recitaluri educative „ConCerto!“, adresat tinerilor interpreți şi susținut în filarmonici şi centre culturale din ţară.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Abonamentele rămân valabile.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata