Recomandarile medicului Virgil Musta! Cum te poți trata acasă, dacă ai formă ușoară de COVID-19

O decizie de a nu mai interna în spitale decât formele medii și grave de COVID-19, poate intra în viguare de săptămâna viitoare. Acest lucru se întâmplă în contextul supraaglomerării spitalelor după ce numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant de la o zi la alta.Cei cu forme ușoare vor rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile. În această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

„Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine”, a subliniat doctorul Virgil Musta, potrivit ziare.com.

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a mai arătat şi care ar fi simptomele care ar trebui să îl determine pe bolnavul cu COVID-19 să meargă de urgenţă la spital.

„Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariţia febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzaţia de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluaţi biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea faţă de pacient în continuare”, a explicat dr. Musta.

În ce priveşte alimentaţia, medicul a recomandat, pe lângă o dietă echilibrată, şi vitamine. „Zinc, seleniu, vitamine care îmbunătăţesc imunitatea organismului”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.