Rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, declarații despre preluarea UPIT!

0

Universitatea Politehnica din București (UPB) poartă discuții pentru o preluare a Universității din Pitești, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Pe acest subiect, www.ziarobiectiv.ro a scris cu câteva luni în urmă, iar acum, declarația oficială a rectorului Mihnea Costoiu vine să demonstreze că discuțiile par să evolueze într-un sens bun.

“Există discuții cu mai multe universități, inclusiv cu Universitatea din Pitești” a declarat pentru Edupedu.ro rectorul Universității Politehnice din București UPB, Mihnea Costoiu.

Spre deosebire de Universitatea Politehnica din București, care are profil tehnic, Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ superior cu profil generalist, având deopotrivă facultăți tehnice și cu profil socio-uman. Mai precis, potrivit datelor de pe propriul site, ea include în prezent: Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultatea de Mecanică și Tehnologie, Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare, Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Facultatea de Științe Economice și Drept, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte.

În cel mai recent metaranking universitar, Universitatea din Pitești apare pe locul 26 dintr-un total de 31 de instituții incluse.

Universitatea din Pitești (UPIT) s-a înființat în urmă cu 60 de ani, sub numele “Institutul Pedagogic de 3 ani”, având specializări pedagogice în matematică, fizică, biologie, chimie, filologie și educație fizică și sport, abia ulterior fiind înființate specializări tehnice, potrivit prezentării de pe site-ul său. Acesta menționează că, o perioadă, s-a aflat în subordinea Institutului Politehnic București (actuala Universitate Politehnica din București), devenind autonomă în 1991, când a primit denumirea Universitatea din Pitești, potrivit Edupedu.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata