Reguli mai dure pentru obținerea permisului de conducere! De ce schimbări vor avea parte tinerii?

0

Reguli mai dure pentru obținerea permisului de conducere! De ce schimbări vor avea parte tinerii?

O propunere legislative urmează să schimbe major regulile pentru obținerea permisului de conducere, dacă va fi adoptată și va intra în vigoare. Concret, prin propunerea depusă de peste 20 de parlamentari, se dorește ca tinerii fără experiență să nu mai poată conduce mașini care au mai mult de 100 cai putere.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ALERTĂ! A VRUT SĂ SE ARUNCE DE PE BLOC DUPĂ O CEARTĂ CU IUBITA!

De asemenea, și permisul de conducere ar putea fi obţinut mai greu. Concret, șoferii între 18 şi 21 de ani sau care au o experienţă de condus mai mică de un an, nu vor mai putea conduce mașini care dezvoltă mai mult de 100 de cai putere, sau 75 de kw, în cazul autoturismelor electrice.

Totodată, și permisul de conducere va fi obținut mai greu. Cursanții ar putea avea nevoie de 25 de ore de pregătire teoretică și 45 de ore de practică. Adică, 15 ore suplimentare față de legea actuală, lucru care va duce automat si la scumpirea şcolii de şoferi. De asemenea, traseul ar putea fi susținut şi cu examinatori atestați și aleși prin tragere la sorți. Rămâne de văzut dacă propunerea legislative va fi votată și va intra în vigoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata