Reguli noi pentru obținerea permisului auto! Schimbări radicale la proba teoretică!

0

Reguli noi pentru obținerea permisului auto! Schimbări radicale la proba teoretică!

Apar noi reguli în ceea ce privește obținerea permisului de conducere după ce legea a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis.  Concret, este vorba despre examenul teoretic care va putea fi susținut oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu.

CITEȘTE ȘI:CE SE ÎNTÂMPLĂ PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII PITEȘTI-SIBIU ESTE INCREDIBIL! VESTEA MOMENTULUI DESPRE CONSTRUCTOR!

Deși proba teoretică poate fi susținută în orice localitate din țară, nu același lucru se întâmplă și cu examenul practic care va fi susținut în condițiile actuale, legea nesuferind modificări în acest sens.

„Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința în sensul art. 231 alin. (2) sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc.”, potrivit unui amendament adoptat de deputați.

Inițial, proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că și proba practică se putea susține oriunde în țară, însă acest aspect a fost eliminat deoarece „autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata