Reguli noi pentru obținerea permisului de conducere! Se schimbă legea!

0

Reguli noi pentru obținerea permisului de conducere! Se schimbă legea!

Schimbări majore! Milioane de șoferi români sunt vizați de o propunere legislativă care face referire la valabilitatea permisului de conducere. Mai precis, valabilitatea permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (mașini mici) ar urma să crească de la 10 ani, cât e acum, la 15 ani.

CITEȘTE ȘI: UN PITEȘTEAN ȘI 13 ROMÂNI AU TERORIZAT CALIFORNIA! ANCHETĂ FBI ÎN ARGEȘ!

Concret, șoferii români cu vârsta de până la 70 de ani își vor reînnoi permisul de conducere mai rar decât în prezent, deoarece, printr-un proiect de lege pus recent în dezbaterea senatorilor, parlamentarii vor să majoreze valabilitatea acestor documente de la 10 ani, cât e în prezent, la 15 ani.

În schimb, conducătorii auto trecuți de 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare cinci ani, iar cei trecuți de 80 de ani, la fiecare doi ani. Permisele de conducere emise înainte de intrarea în vigoare a noilor perioade de valabilitate își vor păstra valabilitatea înscrisă pe ele.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata