Reguli noi pentru pietoni și bicicliști! Amenzi usturătoare dacă faci asta!

0

Reguli noi pentru pietoni și bicicliști! Amenzi usturătoare dacă faci asta!

Noi modificări ale Codului Rutier îi vizează, pe lângă șoferii tineri sau începători, și pe pietoni și bicicliști și trotinetiști. Concret, dacă propunerea legislativă depusă la Senat va fi votată, atunci șoferii tineri nu vor mai conduce mașini cu mai mult de 100 de cai putere sau 75 Kw, în cazul mașinilor electrice. Această prevedere ar urma să se aplice tinerilor de până la 21 de ani și celor care au permis categoria B de mai puțin de un an.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI! STAȚIILE DE AUTOBUZ – ÎN CONTRACT SF, ÎN REALITATE SĂRĂCIE!

Totodată, propunerea legislativă prevede o serie de modificări pentru pietoni, bicicliști și trotinetiști, printre care:

  • Interzicerea utilizării telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare de texte, foto sau video care le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri, amenajări rutiere, semnale sonore și luminoase sau indicații ale polițiștilor.
  • Obligativitatea poliției rutiere de a avertiza conducătorii de autovehicule în legătură prezența radarelor în trafic.
  • Obligativitatea polițiștilor rutieri de a conduce coloane de vehicule în caz de accidente de circulație, calamități naturale, condiții meteorologice nefavorabile sau alte cazuri de forță majoră ce afectează fluenţa sau siguranța circulației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata