Reguli noi pentru vacanţa în Grecia! Schimbări radicale!

0

Reguli noi pentru vacanţa în Grecia! Schimbări radicale!

Reguli noi pentru cei care doresc să-și petreacă concediul în Grecia. O decizie recentă stabilește foarte clar faptul că plajele private sunt interzise, iar şezlongurile nu pot ocupa mai mult de 30% din nisip. Cei care nu respectă lege votată în Parlament vor fi sancționați cu zeci de mii de euro.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ MALL! TOATE MAGAZINELE ȘI RESTAURANTELE AICI! LISTA COMPLETĂ!

În Thassos spre exemplu, plajele sunt monopolizate de baruri şi restaurant, proprietarii nepermitând decât clienților lor să facă plajă pe porţiunea de nisip din dreptul lor. Noua lege prevede amenzi cuprinde între 2.000 şi 60.000 de euro pentru asemenea practice iar vara aceasta se anunță controale drastice.

Noile reguli au fost implementate după ce vara trecută, grecii s-au plîns că nu mai au loc să își întindă prosopul pe plajele din ţara lor şi că sunt obligaţi să închirieze şezlonguri la preţuri piperate, pentru turişti.

„Acum, 70% din suprafața plajei trebuie să fie cu acces liber. De asemenea, ne asigurăm că va exista o distanţă de cel puţin 4 metri între mare şi prima linie de șezlonguri. Să nu mai avem imagini cu șezlonguri care intră până în apă.”, a anunțat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata