Renault și grupul chinezesc Geely se unesc! Ce se întâmplă cu angajații Uzinei Dacia?

0

Grupurile Renault și Geely au semnat un acord cadru pentru crearea unei companii care va gestiona dezvoltarea, producția și furnizarea de motoare hibride și termice. Conform documentului, Geely și Renault vor deține fiecare participații de 50% în noua companie.

Compania formată de Geely și Renault – al cărui nume nu a fost încă stabilit – va opera în 17 uzine producătoare de motoare pe trei continente, cu un număr de aproximativ 19.000 de angajați în total. Va avea o capacitate de producție anuală combinată de peste cinci milioane de motoare cu ardere internă, hibride, plug-in hibride și cutii de viteze și va deveni furnizor pentru 130 de țări și teritorii. Portofoliul comun al noii companii și amprenta sa regională vor putea oferi soluții pentru 80% din piața globală de motoare termice. Noua societate va fi deschisă pentru noi parteneri și acționari, atrași de oportunitatea de a contribui la dezvoltarea de ecosisteme cu emisii scăzute sau zero în lanțul de aprovizionare al industriei auto.

Ce se întâmplă cu Uzina Dacia?

În România, se intenționează ca entitatea specializată pe grupuri motopropulsoare să rămână în continuare Renault Mécanique Roumanie (RMR). Această entitate este funcțională, are istoric, reputație, active, competențe, și un număr semnificativ de angajați, reprezentând astfel cea mai bună soluție în vederea atingerii obiectivului de a deveni lider în domeniul motoarelor cu combustie internă ICE și hibride.

Luca de Meo, CEO al grupului Renault a declarat că „în contextul în care Renault Group își accelerează transformarea în cadrul planului strategic Renaulution, ne bucurăm de încheierea unui acord de parteneriat ambițios cu Geely pentru a continua să dezvoltăm tehnologiile pentru motoare termice și hibride care vor rămâne elemente esențiale ale lanțului de aprovizionare din industria auto în deceniile viitoare. Vom fi astfel în măsură să oferim grupuri motopropulsoare și soluții electrificate de vârf pentru numeroase mărci auto din întreaga lume, deschizând astfel potențialul de piață al acestei tehnologii cu emisii scăzute de carbon”.

De asemenea, Eric Li, președinte al grupului Geely Holding consideră că „acordul încheiat azi cu Renault Group va duce la crearea unui lider mondial în domeniul tehnologiilor hibride, cu scopul de a furniza soluții avansate și de înaltă eficiență energetică constructorilor auto din întreaga lume. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Luca de Meo și echipa sa Renault pentru a transpune acest parteneriat în realitate. Acest acord are la bază angajamentul nostru de a profita de expertiza tehnologică și de portofoliul de mărci al grupului nostru pentru a continua demersurile în domeniul dezvoltării durabile și al creării de valoare în beneficiul clienților”.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata