Renunţaţi la filterer Excel cu soluțiile informatice CPM

Soluţiile informatice CPM (Corporate Performance Management) permit managerilor să renunţe la clasicele fişiere Excel pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii, rezultatele devenind mai fiabile şi mai puțin costisitoare.

 

Acestea combină elementele de planificare și control al performanței companiei cu cele de Business Intelligence (BI), principalele lor funcționalități fiind: bugetare, planificare și prognoză; analiza profitabilității; managementul strategiei; consolidare financiară; raportare; analiză; dashboard-uri; scorecard-uri și hărți strategice.

 

Datorită evoluției accelerate a afacerii, a planurilor de creștere a activității de export și nu numai, managerii Prodal ’94, una dintre cele mai mari companii româneşti producătoare de băuturi alcoolice, au simțit nevoia unei soluții performante care să facă față cu succes cerințelor legate de bugetare și raportare.

 

Pentru aceasta au ales aplicaţia CPM a Senior Software, cu ajutorul căreia pot crea cu ușurință bugetele, beneficiind în același timp de funcționalitățile avansate de raportare pe care aceasta le pune la dispoziție: „drag&drop”, „drill-down”, interogări de tip „what-if” sau „what-for” ş.a.m.d. De asemenea, interfața intuitivă a aplicației CPM permite crearea oricărui raport – de la cele operaționale până la cele de analiză a cash-flow-ului sau a profitabilității – fără cunoştințe de programare.

 

„Ne-am dorit să avem acces la informație în timp real și să putem gestiona atât rapoartele cât și bugetele într-o singură soluție, iar aplicația CPM a răspuns acestor nevoi. La fel de importantă a fost și posibilitatea introducerii datelor direct în aplicația CPM, ceea ce nu am regăsit în alte soluții de raportare.”, a declarat domnul Cristian Nastase, CFO Prodal ’94.

 

Înainte de implementarea soluției de bugetare și raportare de la Senior Software, informațiile cu privire la bugetele Prodal `94 erau centralizate și prelucrate în fișiere Excel. Acest proces era greoi și ducea la întârzieri în luarea deciziilor. Lipsa unui istoric și riscul pierderii datelor creștea gradul de imprecizie al bugetării. De asemenea, scenariile de tip „What-If”, prin care era măsurat impactul anumitor decizii asupra activității companiei, durau foarte mult și îngreunau procesul decizional.

 

„În prezent, cu ajutorul soluției CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot să obțină foarte repede orice informație dorită. Timpul economisit și faptul că tabloul de bord poate fi văzut de oriunde sunt principalele avantaje ale soluției. Utilizarea unui astfel de soft contează foarte mult, pentru că îți oferă acces foarte ușor la informații și astfel poți obține o imagine de ansamblu asupra afacerii.”, a adăugat domnul Cristian Năstase.

 

Soluția CPM acoperă în cadrul companiei Prodal ‘94 toate cerințele legate de bugetarea și monitorizarea activităților de producție și distribuție. Aceasta permite bugetarea cantitativă și valorică a produselor din portofoliu grupate pe branduri, pe grupe de produse, pe distribuitori sau zone de vânzare. Mai mult decât atât, au fost dezvoltate rapoarte care permit compararea cu bugetele din perioadele precedente sau chiar compararea mai multor versiuni de buget pentru perioada curentă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.