Reprezentanții municipalității piteștene au participat la ședința Comitetului de Bazin de la nivelul ABA Apele Române Argeș – Vedea!

0
Pe 28.09.2022, viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan, și consilierul primarului pe probleme tehnice, Cristian Dumitru, au participat la ședința Comitetului de Bazin de la nivelul Administrației Bazinale de Apă Apele Române Argeș – Vedea.
Întâlnirea a fost organizată pentru avizarea hărților de hazard și risc la inundații reactualizate în cadrul proiectului RO-FLOODS derulat de Ministerul Mediului – România și Administrația Națională „Apele Române” cu sprijinul experților de la World Bank Romania.
Hărțile de Hazard și Risc la Inundații (HHRI) reactualizate, care au fost elaborate în cadrul proiectului RO-FLOODS, se află în proces de avizare la nivelul tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă, acestea urmând să fie integrate în Planurile de Apărare locale și județene.
În cadrul ședinței Comitetului de Bazin a fost prezentat întregul proces de realizare, dar și modalitatea de accesare și de consultare a hărților reactualizate, astfel încât autoritățile publice și cetățenii interesați să le poată vizualiza și utiliza într-un mod cât mai eficient. În cadrul elaborării acestor materiale, au fost delimitate zonele cu potențial risc la inundații, hărțile fiind un instrument esențial care oferă suport în luarea deciziilor privind managementul riscului la inundații.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata