Reprezentanții Spitalului Câmpulung-acuzații grave după detașarea forțată a medicilor ATI la Pitești!

Situație disperată la Spitalul Câmpulung după ce, săptămâna trecută, unul din cei doi medici anesteziști a fost detașat, pentru o perioadă de 30 de zile, la Spitalul Județean din Pitești. Și, pentru că și celălalt medic ATI este în izolare, nu există altă soluție decât închiderea secției ATI de la Spitalul Câmpulung și transferarea tuturor pacienților la Spitalul Județean din Pitești. CITEȘTE AICI. Reprezentanții spitalului sunt revoltați și susțin că decizia luată este una incorectă, cu atât mai mult cu cât  întotdeauna au fost deschiși și au oferit ajutor, scopul comun fiind viața pacienților. În momentul de față, deciziile luate îi pun în situația de a ține închisă secția ATI, deși Spitalul Câmpulung funcționează cu 400 de paturi.

Până la rezolvarea acestor probleme, cel mai probabil, secția ATI de la Câmpulung va rămâne închisă iar pacienții, plimbați între spitalele din județ. În ciuda toturor eforturilor depuse de autoritățile locale, criza medicilor ATI în din spitalele publice din județ reprezintă o problemă reală pe termen lung.

„Deși SJU PITESTI avea posibilitatea de a-și asigura linia de gardă ATI cu cei 4 medici încadrați, iar Spitalul Municipal Câmpulung a fost blocat prin imposibilitatea legală de a organiza linia de gardă la domiciliu ATI din cauza detașării unuia dintre cei 2 anesteziiști (a se vedea OMS 970/2004), când s-a apelat pt a fi din nou ajutați cu medicamente antivirale (favipiravir pt care conducerea SM Câmpulung s-a asigurat încă din vara anului trecut că a procurat stocuri suficiente) imediat au fost ajutați cu 2000 de comprimate. Explicația e simplă: pt noi contează bolnavii la care vor ajunge aceste medicamente, indiferent din ce zonă a județului sau țării sunt.

Oare DSP, CJSU, IGSU și MS au avut în vedere acest lucru când au blocat activitatea SM Câmpulung și SM Curtea de Argeș prin detașarea forțată a medicilor de ATI, ajungându-se în prezent la situația absurdă în care SJU PITESTI are 7 (șapte!!!) medici ATI primari sau specialiști (4 angajați, cei 2 detașați din județ plus unul detașat de la Spitalul Penitenciar Rahova) și un medic rezident anul 5 din București, pe când  SM Curtea de Argeș nu mai are niciunul, iar la SM Câmpulung unicul anestezist cu probleme de sănătate e în carantină la domiciliu, deci activitatea anestezico-chirurgicală e blocată complet?!”, precizează Andrei Aron, președinte CA al Spitalului Municipal Câmpulung.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.