Restanţele de peste un miliard de lei i-au lăsat fără apă două săptămâni

Din data de 26 iunie, apa nu mai curge în robinetele locatarilor blocului 8 de pe strada General Simonescu din Câmpulung, ceea ce a făcut ca oamenii să devină recalcitranţi. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care termometrul arată temperaturi de peste 30 de grade. Societatea Edilul CGA SA le-a sistat ali­mentarea cu apă. Pentru că are de recuperat de la Asociaţia Numãrul 14 nu mai puţin de 105.177,45 lei, însemnând peste un miliard de lei vechi. Restanţele sunt încã din luna martie 2011. Oamenilor li s-a sugerat sã plãteascã mãcar contravaloarea facturii curente ce se ridică la suma de 70 de milioane de lei vechi, dar nu au reuşit sã strângã nici atât.
70 milioane pentru rebranşare
În două rânduri a fost adusă o cisternă plină cu apă, dar locatarii au găsit de cuviinţă să arunce cu pietre în şofer şi să îşi verse năduful pe angajaţii Edilul. După mai multe cereri de rebranşare a blocului la apă curentă, făcute de proprietarii care se aflau cu plata la zi, socie­tatea le-a acordat încă trei zile de răgaz şi a dat drumul la apă. Una dintre cereri a fost făcută şi de o familie care a avut nuntă la acest sfârşit de săptămână. Pentru că sâmbătă blocul a fost branşat la reţea, a fost sărbătoare în cartier. Profi­tând de acest lucru au spălat tot ce aveau prin casă. „Sunt datorii foarte mari în acest bloc. Nicăieri în oraş nu se mai află un bloc aşa ca aici. Lumea nu plăteşte şi din acest motiv s-a ajuns să nu avem apă. Trebuie să plătim noi, cei care suntem la zi cu facturile pentru unii care au sute de milioane datorii. Trebuie să se găsească o modalitate să le oprească apa numai lor, nu şi nouă. Este foarte greu să nu ai apă pe căldurile acestea. Numai noi ştim cum ne-am chinuit cu bidoanele cu apă de la Oga Bancic şi de pe la vecinii care au apă“, ne-a declarat o locatară.
Au aruncat cu pietre în şofer
Reprezentanţii de la societatea de alimentare cu apă ne-au spus că situaţia nu va deveni mai bună pentru aceştia dacă nu vor plăti măcar o parte din bani. „La Blocul 8, la Asociaţia Numãrul 14, de pe strada General Simonescu, s-a sistat furnizarea apei potabile din data de 26 iunie. Restanţele sunt mari, de peste un miliard de lei vechi, iar societatea Edilul a acţionat asociaţia în judecatã încã de anul trecut. S-a fixat o sumã de 71 de milioane pentru rebranşare, însumând ultima facturã. Din pãcate, au adus doar 40 şi nu este suficient. Dacã nu vor plãti, nu vor avea apã. Am încercat sã fim reconcilianţi, le-am dus apã cu cisterna, dar oamenii au aruncat cu pietre în şofer“, ne-a declarat şeful departamentului Relaţii cu Publicul din cadrul Edilul, inginerul Mircea Diaconescu.    

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.