Retrospectiva numirii în funcții cheie! Cine sunt liberalii care conduc instituțiile din Argeș

Liberalii argeșeni s-au mișcat destul de greu cu schimbarea directorilor sau a secretarilor de stat după preluarea guvernării. Imediat după Anul Nou, PNL Argeș „și-au turat motoarele” și au început seria de schimbări, atât pe plan local, cât și pe plan național.

Numiri la nivel național

Adrian Miuțescu – președinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului

adrian miutescu 150x150 1Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a fost numit pe 30 decembrie 2019 președinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. Miuțescu a fost primul care a început seria de schimbări la nivel național. Munca pe care a depus-o în campaniile electorale din 2019 și rezultatele bune i-au favorizat numirea la AAS.

Gheorghe Alecsei – președinte al Administrației Naționale a Rezervelor Statului

alecsei 150x150 1La o lună de la numirea lui Miuțescu în fruntea AAS, a venit rândul lui Gheorghe Alecsei. Primvicepreședinte al PNL Argeș și fost consilier județean, Alecsei a primit numirea pe 29 ianuarie. Cu o experiență de aproape 30 de ani în politica argeșeană și mii de ore de implicare, Alecsei a primit, după mult timp, o funcție de conducere la nivel național.

Marius Postelnicescu – director tehnic al Apelor Române

5 MariusPostelnicescu 150x150 1Marius Postlnicescu a fost ultimul care a primit o numire la nivel național. Președintele PNL Argeș s-a întors la Apele Române după mai mulți ani de când a deținut aceeași funcție. Postelnicesu este liderul grupului PNL din CJ Argeș și primvicepreședinte la nivel județean al PNL Argeș.

 

Numiri la nivel local

Emanuel Soare – prefect al județului Argeș

soare 150x150 1Emanuel Soare a fost numit prefect al județului pe data de 5 februarie, iar o zi mai târziu a depus jurământul. Soare și-a luat mandatul exact la începutul pandemiei de coronavirus, pandemiei pe care a gestionat-o cât se poate de bine.

Susținerea fostului prorector al Universității din Pitești a fost anunțată în că de la finalul anului 2019 de către conducerea PNL Argeș.

Cătălina Dumitrașcu și Cristinel Crețu – adjuncți la ISJ Argeș

4 cristian cretu catalina dumitrascu adjuncti isj arges 1329 300x172 1Cătălina Dumitrașcu și Cristinel Crețu au dat startul numirilor în funcții cheie la nivel local. Dumitrașcu a ocupat funcția de direcor al Școlii Gimnaziale „Ion Minulescu”, iar Crețu al Colegiului „Dinicu Golescu” Câmpulung.

 

Bogdan David – director Administrația Bazinală Argeș Vedea

afb58c7fd761e4b55edbf065faab71c3 150x150 1Câmpulungeanul Bogdan David a fost numit, cu mici greutăți, în fruntea Administrației Bazinale Argeș – Vedea. Deși, numirea sa trebuia să fie mult mai rapidă, o decizie de la nivel național a făcut ca acesta să aștepte aproximativ o lună până a preluat frâiele instituției. Este vorba de o decizie a guvernului prin care detașările erau blocate pentru o anumită perioadă. Înainte de numire, Bogdan David a fost consilier local la Câmpulung, funcție pe care o deține și acum.

Ion Samoilă – director interimar ITM Argeș

ion samoila 150x150 1Ion Samoilă a câștigat concursul pentru șefia ITM Argeș în martie 2020. Acesta l-a înlocuit pe Florin Baboi, care deținuse funcție de director interimar al instituției. Dat fiind faptul că Baboi a fost exclus din PNL în urmă cu un an, liberalii l-au impus pe Samoilă în fruntea ITM Argeș. Mai mult, Samoilă a mai fost la conducerea instituției și în perioada în care Mihai Oprescu a fost prefect al județului Argeș.

Cristian Mitrofan – președinte CAS Argeș

mitrofan 150x150 1Cristian Mitrofan a preluat conducerea C.A.S. Argeș după ce fostului director, Daniel Mușat îi expirase interimatul. Acesta a fost numit în cursul lunii martie. Mitrofan a fost, 20 de ani, director al Casei de Cultură din Curtea de Argeș și, vreme de un mandat, viceprimar al municipiului în perioada primarului Nicuț.

 

Conducerea DSP Argeș – o rocadă dublă între Guiță și Honțaru

alexandru guita 150x150 1Conducerea DSP Argeș a fost un veritabil războui între PNL și PSD. În plină pandemie de coronavirus, liberalii au schimbat-o pe Sorina Honțaru cu fostul director al Spitalului Militar, dr. Alexandru Guiță. Imediat după instituirea stării de alertă, Honțaru a fost repusă pe funcție. La nici trei zile, Honțaru a fost detașată la Galați, chiar dacă acolo situația infectărilor cu COVID-19 este mult mai gravă, iar la conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș a revenit Guiță.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.