Revelion de coșmar la Spitalul Județean! Medicii copleșiți de sutele de urgențe!

0
Revelion de coșmar la Spitalul Județean! Medicii copleșiți de sutele de urgențe!
Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judeţean din Piteşti (SJUP) este locul unde ajung cazurile cele mai grave din Argeş şi nu numai. În doar 12 ore, prin mâinile personalului medical din UPU, trec, aproximativ, peste 90 de pacienţi. Vorbim despre pacienţi în stare critică, bolnavi care acuză dureri insuportabile, dar şi despre persoane care nu reprezintă urgenţe medicale.
Adesea paturile sunt ocupate în UPU, iar într-o astfel de situaţie, dacă în acel moment, ajung alte cazuri extrem de grave, locurile se suplimentează cu tărgi. Pacienţii ale căror vieţi nu sunt în pericol sunt nevoiţi să mai aştepte. Unii înţeleg că prioritare sunt cazurile critice, alţii nu. Se creează, astfel, tensiune, reproşuri, acuzaţii, reclamaţii. Uneori, se ajunge la epuizare. Şi, totuşi, personalul din Urgenţă trebuie să se redreseze rapid. Contează enorm şi legăturile care se creează cu personalul din celelalte secţii ale spitalului. Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, munca se face în echipă.
Din exterior, lucrurile se văd, uneori, diferit.
Pentru cei din interior, patru zile de sărbătoare, începând de sâmbătă până marţi inclusiv, adică în perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, situaţia arată cam aşa: 725 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 169 au rămas internați. Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale, de la personalul din UPU, în perioada 30.12.2023 – 02.01.2024, numărăm 64 de cazuri de excese alimentare și de alcool.
Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital, în zile de sărbătoare, amintim: accidente vasculare cerebrale – 21 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 54 de cazuri; afecțiuni cardiace – 48 de cazuri; afecţiuni oftalmologice – 14 cazuri; colică renală – 16 cazuri; alergii – 9 cazuri; comă – 3 cazuri, traumatisme – 72 de cazuri.
De asemenea, au ajuns în UPU și 4 victime ale accidentelor rutiere, 8 victime din agresiuni, 1 persoană intoxicată, 2 cazuri cu arsuri cauzate de petarde, 3 cazuri cu Stop C-R+IOT; 8 cazuri STEMI-IMA.
Din numărul total de prezentări, 266 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 44 persoane cu echipaje SMURD și 2 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (TIM). Precizăm că 59 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși, prin transfer, de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate, în cadrul SJU Pitești, iar alţi 2 pacienţi au fost trimişi la Bucureşti.
Conducerea SJUP mulţumeşte întregului personal medical, dedicat vocaţiei, cât şi pacienţilor care înţeleg că depunem toate eforturile pentru reducerea timpilor de aşteptare din Unitatea de Primiri Urgenţe.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata