Revin examenele de admitere la liceu! Află de când! Anunțul ministrului Educației!

0

Ligia Deca, noul ministrul al Educației, a declarat recent că, pentru admiterea la liceu, își dorește „o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate”. De asemenea, aceasta a precizat că, dacă proiectele legii vor fi adoptate în 2023, atunci noul examen de admitere la liceu va fi susținut de elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2023-2024.

„Introducerea unui examen separat pentru admiterea la colegii este în continuare luată în calcul, dar forma finală este încă în discuție. Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an, cei care intră în clasa a V-a în 2023-2024 vor da evaluarea pe noul sistem. Poate vom avea timp să și pilotăm dintre soluții.

Pentru admiterea la liceu ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate. De aceea am spus că vom regândi în consultare cu specialiștii. Vom reanaliza tot ce înseamnă constructul nou de Bacalaureat și vom vedea în ce măsură ideile inițiale pot fi susținute. Vom anunța soluțiile atunci când vor fi agreate și gata să fie puse pe masa guvernului. Există dezideratul să avem legile transmise pe circuit până la sfârșitul lunii octombrie. Noile legi trebuie să fie adoptate și în vigoare la începutul anului școlar viitor.”, a anunțat recent ministrul Educației, Ligia Deca.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata