Revine uniforma obligatorie în școli? Anunțul noului ministru al Educației!

0

Ligia Deca, noul ministru al Educației a anunțat recent că uniforma școlară va rămâne o opțiune și nu va fi impusă obligatorie deoarece, din nefericire, încă există multe situații în care familiile nu își permit acest lux.

„Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat.”, a declarat Ligia Deca, la o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că, din punctul său de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional şi nici micşorarea orei la 35 sau la 40 de minute. „Trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare, cu şcolile din vecinătate, astfel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi.”, a transmis ministrul.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata