Revoltă la Tribunalul Argeș! MAgistrații refuză să mai judece!

0

Pentru data de 12.12.2023 a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, potrivit dispozițiilor art. 14 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătoreşti, aprobat prin HCSM nr. 3243/2022 şi art. 55 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, având ca ordine de zi:

Exprimarea unui punct de vedere de către judecătorii Tribunalului Argeș, în cadrul Adunării Generale, cu privire la:

– necesitatea adoptării unei poziții fată de informațiile din spațiul public privind o posibilă amânare a plății drepturilor salariale cuvenite personalului din justiție, recunoscute fie prin hotărâri judecătorești definitive, fie prin acte administrative emise de către ordonatorul principal de credite.

CITEȘTE ȘI: A ARS DE VIE ÎN PROPRIA LOCUINȚĂ! TRAGEDIE ÎN ARGEȘ!

Prin Hotărârea nr. 6/12.12.2023, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele:

Adoptarea următoarei forme de protest ca reacție la informațiile din spațiul public privind o posibilă amânare a plății drepturilor salariale cuvenite personalului din justiție, recunoscute fie prin hotărâri judecătorești definitive, fie prin acte administrative emise de către ordonatorul principal de credite, cu majoritate de voturi.

Începând cu data de 13 decembrie 2023, pe o perioadă nedeterminată, se vor judeca numai cauzele urgente prezentate mai jos, celelalte urmând a fi amânate:

Secţia penală: toate cauzele

Secţia civilă: ordin de protecție, suspendare executare silită, suspendare executare act administrativ, achiziții publice, sechestru asigurător, ordonanța preşedinţială, cauzele care se judecă de completele specializate de minori fond, măsuri de protecție, plasamente şi adopții, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente).

Secţia pentru conflicte de munca si asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente).

În unanimitate, se susțin revendicările personalului auxiliar de specialitate, contractual şi conex.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata