Revoltător! După patru ani de rate, a plătit decât un leu din datorie! Ce au decis judecătorii!

0

Caz revoltător pentru o femeie care, după ce a plătit ratele la un credit timp de patru ani, s-a trezit că a achitat doar 1,3 lei în contul împrumutului.Restul s-au dus către bancă. În 2021, împotriva ei au început procedurile pentru executarea silită.

CITEȘTE ȘI: PLEACĂ CROITORU DE LA FC ARGEȘ?  DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE!

Concret, femeia a împrumutat de la BCR 5.000 de lei, iar în 2021, când împotriva ei au început procedurile de executarea silită, datoria către bancă se ridica la 4.998,70 lei.

Povestea Lenuţa B. începe în 2006 când a luat un credit pe 10 ani de la Banca Comercială Română. A achitat rate timp de patru ani. În iunie 2011, banca a cesionat creanţa către altă bancă, dar a fost cedată succesiv, până a ajuns la un recuperator. În octombrie 2021, după ce timp de 10 ani nu se întâmplase nimic, recuperatorul a apelat la un executor judecătoresc pentru executare silită. Astfel, în februarie 2022, femeia s-a adresat instanţei, invocând faptul că dreptul de acţiune al recuperatorului se stinsese de mult. Cazul revoltător I s-a întâmplat unei femei din Iași.

Ce au decis judecătorii

„Excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită apare ca întemeiată prin împlinirea termenului de 3 ani care a început să curgă cel mai târziu la data de 29.06.2011 – la care a operat prima cesiune de creanţă – şi care apare ca împlinit, în condiţiile în care intimata nu a făcut dovada incidenţei vreunui caz de întrerupere sau suspendare a termenului.”, au apreciat magistraţii Judecătoriei.

Aceştia au constatat că la momentul formulării cererii de executare silită, dreptul Invest Capital Ltd era deja prescris şi au dispus anularea executării silite. Pronunţată în ajunul Anului Nou, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata