Rezultat mincinos!

­CS Mioveni – F.C. Bihor 0 – 0
În septembrie 2011, CS Mioveni câştiga cu 2 – 1 meciul de Liga I cu Sportul Studenţesc, şi de atunci parcă s-a abătut un blestem groaznic peste gruparea din Mioveni: n-a mai câştigat nici un meci pe teren propriu! Odată cu formarea unei noi echipe şi venirea antrenorului Mihăiţă Ianovschi, după ce au spulberat în Cupa României pe FC Argeş cu 6 – 0, blestemul pare că nu s-a risipit…

Trei cauze
CS Mioveni a dominat, uneori categoric, partida de la un cap la altul, dar numai golul mult aşteptat de aproximativ 1.000 de spectatori, nu a venit… Au fost ratări cu duiumul, a fost forma excepţională a portarului Adrian Ionescu, şi a fost prostia sau reaua credinţă a arbitrului Adrian Iliyeş din Ploieşti. Omul în negru nu a dictat un penalti mai clar ca lumina zilei, în minutul 39 pentru CS Mioveni. Şi aşa meciul s-a terminat cu un 0 – 0 mincinos şi nedrept…
Un Popescu incredibil. Dar de la ei, nu de la noi…
În ultima victorie a echipei din Mioveni pe teren propriu, portarii Octavian Popescu de la gazde şi Adrian Popescu de la Sportul s-au întâlnit ca şi astăzi, de la distanţă. Atunci a câştigat Popescu-argeşeanul, iar acum Popescu, devenit bihorean şi-a luat revanşa fiind cel mai bun jucător de pe teren. Cel puţin patru goluri ca şi făcute, au fost salvate de Adrian Popescu!
Acelaşi arbitru prost sau hoţ…
Arbitrul Adrian Ilyeş din Ploieşti este o cunoştinţă mai veche a conducerii clubului din Mioveni. Campionatul trecut, Ilyeş şi-a bătut joc de echipa argeşeană la un meci cu Rapidul, în Giuleşti. Degeaba au strigat „furăciunea” toată presa şi conducătorii clubului argeşean. Acum, omul din Ploieşti a mai „comis-o” odată: N-a dat în minutul 39 un penalti clar pentru CS Mioveni. Scăpat singur perpendicular pe poartă, Răduţă este faultat din spate de fundaşul Petrache, atunci când se pregătea să şuteze la poartă. Până şi jucătorii de la F.C. Bihor s-au oprit o fracţiune de secundă, convinşi fiind că arbitrul va dicta penalti, dar arbitrul Ilyeş n-a dat nimic şi a lăsat jocul să continue… În privinţa acestui arbitru, concluzia este clară: ori e prost, ori e hoţ…
Trei ratări imense, şi un portar care a făcut minuni!
Pentru a vedea noua echipă a Mioveniului, aproximativ 1.000 de spectatori au venit la meci. Şi au văzut o echipă frumoasă, mult schimbată în bine faţă de campionatul trecut. A lipsit doar „bomboana de pe colivă”, adică golul, de aici regretul unora. CS Mioveni a avut o apărare sigură, bihorenii au tras un singur şut, şi acela cu boltă la poarta lui Octavian Popescu, au avut o linie de mijloc laborioasă, care a făcut legea pe teren, şi au avut atacanţi-muncitori, dar ghinionişti. Cele mai mari ocazii de gol, singuri cu portarul,  au fost irosite de Răduţă în minutele 74 şi 83, şi Mazilu în minutul 87. În acele situaţii, portarul Adrian Popescu a făcut adevărate minuni! Dincolo de amărăciunea rezultatului mincinos, rămâne mulţumirea şi speranţa că la CS Mioveni este o echipă care creşte şi va fi în scurt timp competitivă!
CS Mioveni: Octavian Popescu – Pasăre, Miulescu, Olteanu, I. Stancu – Mazilu, Mărgăritescu, Emil Dică (68 Panait), Coşereanu (81 Biceanu) – Năstăsie, Răduţă. Antrenor: Mihăiţă Ianovschi.
F.C. Bihor: Adrian Popescu – Pop, Petrache, Tânc, Lupu – Florean, Coroian, Sorian, Bic (63 Selagea) – Mărcuş (71 Hadăr), Sulea (82 Puşcaş). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
Arbitru: Adrian Ilyeş din Ploieşti
Asistenţi: Bogdan Hârlab din Braşov şi Robert Simons din Bucureşti
Spectatori: 1.000
Gheorghe Ghiţ – antrenor principal F.C. Bihor: „Am luat un punct cu multă muncă“
„A fost un joc disputat, reuşit din partea ambelor echipe. Noi am luat un punct prin multă muncă. În prima repriză gazdele au avut iniţiativa, iar în a doua noi puteam profita de spaţiile mari lăsate în apărare de jucătorii de la CS Mioveni, dar am ratat. Consider că rezultatul este echitabil, chiar dacă jucătorii de la Mioveni au ratat ocazii bune de gol. Cele două echipe vor fi printre protagonistele acestui campionat. Despre faza din minutul 39, atunci când s-a cerut penalti, nu pot să mă pronunţ, deoarece eram prea departe şi n-am văzut bine faza respectivă”.
Mihăiţă Ianovschi – antrenor principal CS Mioveni: „Fotbalul este nedrept câteodată…“
„Ştiam că vom avea un meci greu, de aceea mi-aşi fi dorit un adversar mai accesibil  pentru prima etapă. Noi am făcut un joc bun, dar am ratat 10-12 ocazii. Am avut posesie, şi pe final am ratat cele mai mari 3-4 ocazii de gol. Vreau să-mi felicit echipa pentru dăruirea cu care a jucat. Astăzi am pierdut două puncte pe care le meritam, aşa că rezultatul este nedrept, aşa cum, uneori, fotbalul este nedrept, cum a fost astăzi cu echipa noastră. Spun că rezultatul este nedrept pentru că am avut posesie peste 70%, am ratat foarte multe ocazii, iar F.C. Bihor nu a dat nici un şut la poarta noastră!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.