Rezultate bune pentru echipele argeşene în etapa a doua din liga secundă

F.C. Argeş – CSM Rm. Vâlcea
3 – 0 (0 – 0)
Au marcat: Negoiţă (63), Dulcea (70) şi Roland Stănescu (90+1)
Dumi l-a bătut pe Şumi!
Partida cu CSM Rm. Vâlcea, echipă antrenată de 10 zile de Constantin Schumacher,  s-a disputat pe terenul 2 de la stadionul „Nicolae Dobrin” şi a fost urmărită de peste 1.000 de spectatori, dornici de a vedea echipa alb-violetă în noul campionat. Au fost peste 1.000 de spectatori, ca în vremurile mai bune, iar jocul şi scorul final i-a făcut fericiţi. Ca în vremurile bune! După o primă repriză echilibrată, în care CSM Rm. Vâlcea a avut două mari ocazii de gol, echipa lui Viorel Dumitrescu şi-a sugrumat adversarul, a dominat, a făcut legea, şi a înscris de trei ori. A fost o repriză de vis pentru Dulcea, Manole, Doman, Negoiţă şi colegii lor, cei patru fiind principalii „vinovaţi” pentru victoria de sâmbătă.
„Vulpoiul“ Dulcea, „meseriaşul“ Manole, dribleorul Doman şi fundaşul Negoiţă!
Adi Dulcea şi Leonard Manole au fost în prima repriză destul de discreţi, dar în partea a doua au fost cei mai buni de pe teren. Dulcea a stat le cutie prima repriză, dar în partea a doua a făcut primul gol; a pătruns cu mingea la picior pe partea stângă, a driblat un adversar şi a centrat perfect pentru Negoiţă venit în viteză în careul oaspeţilor, şi de la 7-8 metri a şutat imparabil în poarta lui Toma: 1 – 0 pentru F.C. Argeş. În minutul 70, portarul Croitoru degajează lung, Toma şi Popescu se ciocnesc în careu, Dulcea urmăreşte mingea, o ajunge din apropierea liniei de fund, o trimite din unghi zero, în plasă: 2 – 0!. Pe final, în minutele de prelungire, Roland Stănescu înscrie după o acţiune personală de toată frumuseţea şi închide tabela la 3 – 0 pentru F.C. Argeş! Cătălin Doman a vrut să arate că tehnica este punctul lui forte. Şi a driblat Doman al nostru de nu mai ştiau vâlcenii de ei… Până şi iarba gazonului a fost driblată de Doman. Eficienţă, n-au prea avut driblingurile lui…
Negoiţă – gol de mare jucător, dar şi gafe de începător
Fundaşul central Ciprian Negoiţă are meritul de a fi deschis scorul evoluând către foarte bine. La centrarea lui Dulcea, Negoiţă a urcat surprinzător în atac surprinzându-i pe toţi, iar execuţia din vole prin care a trimis o „ghiulea” în gol, a fost de mare clasă. A avut însă şi două faze când a gafat nepermis, şi numai şansa a făcut ca oaspeţii să nu înscrie în poarta lui Flavius Croitoru.
Bravo, Leo, aşa te vrem!
Considerat a fi o mare speranţă pentru fotbalul argeşean şi naţional, Leonard Manole a cam bătut pasul pe loc în ultimul timp din punct de vedere fotbalistic. Sâmbătă, Leonard Manole a avut în repriza a doua o evoluţie de excepţie. A alergat cât şapte de parcă nu avea plămâni, a făcut pressing, a recuperat, a driblat, a pus „osul” fără teamă, a pasat excelent şi a jucat perfect în slujba echipei. Un astfel de Manole trebuie Argeşului şi fotbalului românesc, nu unul la care mondenităţile cu bătăi, femei, alcool, interlopi şi tatuaje, sunt în prim plan.
Pentru că cei de la Luceafărul Oradea n-au avut la meci două ambulanţe,
F.C. Argeş ar trebui să câştige meciul din prima etapă cu 3-0, la masa verde!
La partida din prima etapă de la Oradea cu Luceafărul, organizatorii nu au avut două ambulanţe, aşa cum o cere regulamentul. Cătălin Barbu, managerul clubului F.C. Argeş, a făcut contestaţie înaintea meciului. Urmează ca miercuri Comisia de la FRF să analizeze cazul, şi dacă se va respecta regulamentul în vigoare, ar trebui ca rezultatul şi fie omologat cu 3 – 0 pentru F.C. Argeş!
Decimat de accidentări, mulţumit de primele 60 de minute
„Timp de peste 60 de minute a fost un joc echilibrat, plăcut, şi în care am avut câteva ocazii de a înscrie. De aceste 60 de minute sunt mulţumit. Consider că scorul este nemeritat. La echipa noastră s-a adeverit faptul că, dacă primim gol, nu putem să revenim. Am ratat în prima repriză trei ocazii de gol, şi dacă ratezi astfel de ocazii, apoi primeşti gol. Din păcate pentru noi, am avut foarte mulţi jucători accidentaţi, şapte la număr. Acest lucru s-a văzut în teren… Nici jucători care să ne ajute şi să poată juca în astfel de meci n-am avut…”.
Viorel Dumitrescu: „Ne-am descătuşat după primul gol“
„Vreau să felicit echipa pentru atitudinea pe care a avut-o la acest meci. În prima repriză nu ne-a ieşit jocul pe care l-am vrut, dar ne-a ieşit în cea de-a doua. De la golul lui Negoiţă a fost o descătuşare a echipei noastre, atunci când am deschis jocul pe cele două benzi. Echipa noastră a avut un plus fizic, şi asta a contat enorm în economia şi soarta meciului”.
Două puncte pierdute printre degete după un joc bun
UTA – CS Mioveni 1 – 1 (1 – 1)
Au marcat:     Hiago (44),
respectiv Mazilu (14)
Cu trei juniori de 18 ani în teren, doi din ei titulari, CS Mioveni a remizat la Arad cu UTA într-un meci în care a condus, şi pe care îl putea câştiga.
Juniorul Mazilu loveşte „Bătrâna Doamnă“!
Echipa lui Mihăiţă Ianovschi a început foarte bine meciul cu UTA. La mijlocul terenului Mazilu, Mărgăritescu, Emil Dică şi Ionuţ Stancu au dominat ostilităţile şi au făcut legea. Marea speranţă a fotbalului argeşean şi naţional, Victor Mazilu, a reuşit deschiderea scorului în minutul 14 cu o execuţie rapidă şi precisă de la 12-13 metri cu piciorul stâng: 1 – 0 pentru CS Mioveni! UTA era corzi, galben-verzii dominau jocul, dar din păcate au ratat trei mai ocazii de a înscrie. Acesta a fost punctul nevralgic al meciului, şi ratările aveau să se răzbune, aşa cum este în fotbal.
Gol primit de la un corner…
În minutul 44, la un simplu corner, UTA egalează pe fondul unor greşeli în lanţ, în apărare, la o fază fixă. Ionuţ Stancu nu stă la prima bară, aşa cum era stabilit, Mihai Olteanu nu sare la cap cu Hiago, iar portarul Octavian Popescu are o reacţie tardivă, iar brazilianul Hiago înscrie cu o lovitură de cap: 1 – 1. În repriza a doua meciul a fost echilibrat şi nici una din formaţii nu a mai reuşit să înscrie, astfel că CS Mioveni şi UTA au după două etape câte două puncte.
Echipa lui Ianovschi
CS Mioveni a jucat în următoarea alcătuire: Oct. Popescu –Pasăre, Miulescu, Olteanu, Dumitreache – Mazilu (70 Gălan), Mărgăritescu, Emil Dică, Ionuţ Stancu – Coşereanu (73 Biceanu), Răduţă (75 Năstăsie). Antrenor: Mihăiţă Ianovschi.
„Trebuia să câştigăm la Arad!“
Prezent la meciul de la Arad, preşedintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, a trăit amărăciunea pierderii a două puncte de echipa CS Mioveni. „După felul în care a jucat echipa, trebuia să câştigăm meciul cu UTA, care vineri seara era o echipă de bătut… Păcat de faptul că cele trei ratări ale jucătorilor noştri ne-au văduvit de o victorie pe care am avut-o în mână. Am primit gol la singura situaţie de gol a lor, care nici ocazie nu pot să o numesc. La acea fază din minutul 44 au fost nişte greşeli ale jucătorilor noştri. Îmbucurător este jocul bun, în creştere, al echipei”, spunea preşedintele Olteanu.
Mihăiţă Ianovschi: „Am făcut un meci bun, dar ne-a lipsit şansa“
Antrenorul echipei CS Mioveni, Mihăiţă Ianovschi, spunea după meci: „Am făcut un meci bun, dar n-am avut şansă. Am deschis repede scorul, aoi am ratat mai multe ocazii de gol, după care n-am ştiut să ţinem de rezultat. În finalul primei reprize am primit foarte uşor un gol. Am luat un punct meritat la Arad, acolo unde puţine echipe nu vor pierde. Sunt mulţumit de rezultat, dar mai ales de jocul echipei care este în creştere, şi nemulţumit de cele trei ratări din prima repriză, atunci când puteam decide soarta meciului”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.