Rezultate Definitivat în Argeș! Câți profesori au promovat?

0

Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), în județul Argeș, după soluționarea contestațiilor, este 69,33% (în creștere cu 3,69 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele inițiale – 65,64).

CITEȘTE ȘI: LOCUINȚĂ SOCIALĂ PENTRU UNA DINTRE SPERANȚELE ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE! ANUNȚUL PRIMARULUI GENTEA!

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse, 113 de candidați au fost promovați, având medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 107 de candidați.

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Doi profesori au luat 10 la examen

La proba scrisă din această sesiune, în județul Argeș au fost prezenți 171 de candidați (96,06 %). Dintre aceștia, 8 candidați s-au retras; nu au fost candidați eliminați și nici lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 163 de candidați cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 113 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 (opt) – 10 (zece). Dintre aceștia, 2 candidați au fost notați cu 10, iar 7 candidați cu note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 47 de candidați au nota la examen între 5 și 7,99.

În urma contestațiilor depuse (40), au fost modificate rezultatele finale ale examenului pentru 38 candidați. Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata