Risc imens de accidente într-o intersecție din Pitești! Răzvan Șerbănoiu: „Ideal ar fi să știm regulile!”

0

Mulți șoferi care ignoră regulile de circulație își pun zilnic viața în pericol, mai ales în intersecția străzilor Smeura cu Teilor, atrage atenția consilierul local Răzvan Șerbănoiu. Alesul local atrage atenția că, după montarea semaforului inteligent din respectiva zonă, foarte mulți participanți la trafic care coboară din Trivale nu acordă prioritate celor care fac dreapta pe intermitent. De asemenea, Șerbănoiu face un apel la Poliția Națională pentru a trimite în zonă echipaje de la Rutieră pentru a-i disciplina pe șoferii care nu respectă legile în vigoare.

„Cineva propunea să se scoată acest intermitent la dreapta, dar nu se va scoate”

„La intersecția străzilor Smeura cu Teilor s-a montat un semafor prin, deja celebrul (scoate-mă de aici) proiect european de semaforizare inteligentă. Asta cu siguranță e un semafor foarte bun, cerut de ani de zile de mii de piteșteni. Din păcate, din cauza necunoașterii regulilor de circulație, există un risc mare de accidente.

CITEȘTE ȘI: FLORI GRIGORAȘ SE REVOLTĂ: „JOBUL MEU ESTE JOSNIC. SUNT UN ANTREPRENOR BOLNAV DIN CAUZA STATULUI ROMÂN”

Atunci când este verde intermitent pe coborâre și cineva pe urcare vrea să facă stânga, cei care coboară nu prea acorda prioritate cum prevede legea. Cineva propunea să se scoată acest intermitent la dreapta, dar nu se va scoate, ideal ar fi să știm regulile. O să mai prezint la Comisia de sitematizare a traficului o altă soluție (pentru asta îmi voi lua înjurături de la vecinii din zonă).

„Cred că văd postarea și cei de la Poliția Națională”

Până una alta, cred că văd postarea și cei de la Poliția Națională și poate trimit din când în când câte un echipaj de la Rutieră în zonă, poate dacă aplică niște amenzi,învață lumea cum e cu intermitentul și prioritatea.

O altă problemă care apare la semafoarele prevăzute cu intermitent dreapta o reprezintă tot necunoașterea legislației, anume, dacă, așa cum se vede și în imaginile de mai jos, marcajul este înainte și la dreapta poți staționa la culoarea roșie a semaforului pentru a merge înainte. Nu de puține ori am văzut șoferi nervoși că nu pot vira la dreapta, crezând că mașina din față stă ilegal pe banda respectivă.

Ar fi binevenite și niște campanii de conștientizare făcute, chiar și doar în mediul on line, de către Poliție, mulți au luat permisele cu multă vreme în urmă și au mai uitat…” este postarea consilierului Șerbănoiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata