Risc radioactiv la ICN Mioveni! Pompierii – intervenție de urgență!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al județului Argeș a desfășurat în data de 14.04.2022 un exercițiu demonstrativ privind instruirea și antrenarea personalului de specialitate privind modul de intervenție în cazul unui accident cu risc radioactiv.
Pentru gestionarea situațiilor de urgență presupuse de scenariul exercițiului, au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Pitești și Mioveni în colaborare cu personal al Spitalului Orășenesc Mioveni. La intervenție au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj CBRN.
Situația tactică generală a presupus producerea unui accident nuclear la nivelul platformei ICN – FCN, iar în urma incidentului a rezultat o victimă contaminată care a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la Spitalul Mioveni pentru decontaminare, ulterior victima ajungând la adăpostul de protecție civilă al unității medicale. Totodată, au fost decontaminate echipajul și de tehnica de intervenție (ambulanța SMURD).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.