Riscul de deces și probleme grave COVID mai mari la reinfectare! Avertismentul specialiștilor!

0

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că riscul de deces, spitalizare și de probleme grave de sănătate cauzate de COVID crește semnificativ în cazul unei reinfecții, comparativ cu o primă îmbolnăvire, indiferent de statutul de vaccinare.

„Reinfectarea cu COVID-19 crește riscul atât de simptome severe, cât și de long-COVID. Chiar dacă o persoană a avut o infecție anterioară și a fost vaccinată – ceea ce înseamnă că a avut o dublă imunitate – este în continuare susceptibilă la rezultate adverse la reinfectare. Persoanele cu infecții repetate au fost de peste trei ori mai susceptibile de a dezvolta probleme pulmonare, de trei ori mai susceptibile de a suferi de afecțiuni cardiace și cu 60% mai susceptibile de a suferi de tulburări neurologice decât pacienții care au fost infectați o singură dată.

Înaintea sezonului de sărbători care se apropie cu pași repezi, cu călătorii și întâlniri în interior, oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că reinfectarea are consecințe și ar trebui să își ia măsuri de precauție.  Nu sfătuim măsuri draconice, dar poate că, dacă mergeți cu avionul, ar trebui să purtați masca de protecție. Dacă vă aflați într-un supermarket, luați în considerare faptul că persoana de lângă dumneavoastră ar putea avea un sistem imunitar slab, iar dacă purtați o mască ați putea contribui la protejarea ei.”, a declarat recent Dr. Ziyad Al-Aly de la Washington University School of Medicine din St. Louis.

Datele au fost adunate din 1 martie 2020 până la 6 aprilie 2022 și vizează 443.588 de pacienți cu o infecție SARS-CoV-2, 40.947 cu două sau mai multe infecții și 5,3 milioane de persoane neinfectate, majoritatea bărbați.  Potrivit unui raport publicat în Nature, pacienții reinfectați au avut un risc mai mult decât dublu de deces și un risc mai mult decât triplu de spitalizare în comparație cu cei care au fost infectați o singură dată. Aceștia au avut, de asemenea, riscuri ridicate de probleme cu plămânii, inima, sângele, rinichii, diabetul, sănătatea mintală, oasele și mușchii și tulburările neurologice.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata