Robert Glinţă, medalie europeană în Slovacia

CSM Piteşti şi-a trecut în palmares încă un trofeu preţios. De data aceasta este vorba despre o distincţie internaţională, prima într-o competiţie europeană din ultimii ani. Robert Glinţă, cel mai valoros sportiv al secţiei de nataţie de la CSM Piteşti a fost aproape de neoprit şi în Slovacia, la Campionatul Ţărilor Central Europene, competiţie desfăşurată în perioada 23-25 noiembrie.
Glinţă a doborât din nou recordul naţional, la 100 metri spate
Sportivul, de 15 ani, antrenat de Viorel Ciobanu, a obţinut astfel locul doi, în proba de 100 metri spate, doborând totodată, pentru a cincea oară în acest an, recordul naţional. „Este prima medalie internaţională, într-o competiţie oficială, din ultimii ani. Practic, acum am cules rodul muncii după nouă ani cu aceşti sportivi. Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sportivilor noştri în Slovacia, acolo unde practic au venit cei mai valoroşi juniori II din Europa”, precizează Viorel Ciobanu.  Altfel, „minunea” din bazinul Olimpic Piteşti, Robert Glinţă, a înotat excelent şi în cursa de 200 metri spate, la finalul căreia a fost la 40 de sutimi de a stabili un nou record naţional.
Bogdan Scarlat, aproape şi el de un nou record, la 1500 metri
Ceilalţi patru sportivi din Piteşti, care au făcut parte din lotul României (zece înotători) au fost: Bogdan Scarlat (antrenat tot de Viorel Ciobanu, Eduard Barbu (antrenat de  Sora Zizica), Andeea Andrei (antrenată de La­risa Lăcustă) şi Sabrina Scărlătescu (antrenată de Adriana Enache). Toţi şi-au realizat timpii din ţară în probele la care au luat startul în Slovacia, iar, în plus, Bogdan Scarlat a fost la o secundă de a doborî recordul naţional la 1.500 metri. „ Păcat, mare păcat pentru Bogdan. Nu a auzit fluierul de finiş al arbitrei şi a înotat 100 de metri mai mult. A fost extrem de aproape de un rezultat mare”, completează Viorel Ciobanu, antrenorul lotului naţional al României, la competiţia din Slovacia. La final, delegaţia tricoloră a ocupat poziţia a şasea, din zece ţări participante, cu un total de trei medalii. Ceilallţi români care au urcat pe podium, pe lângă Robert Glinţă, au fost un sportiv de la Arad, în cursa de 100 metri fluture, şi un hunedorean, în proba de 400 metri mixt.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.