Român cu șanse la Premiul Nobel în acest an! Despre cine este vorba?

0

Român cu șanse la Premiul Nobel în acest an! Despre cine este vorba? Anul acesta, la fel ca și anul trecut, agenţia britanică Ladbrokes îl situează pe scriitorul român Mircea Cărtărescu printre favoriţii Premiului Nobel pentru Literatură. Academia Suedeză nu anunțat ziua în care se va da publicităţii numele câştigătorului dar, cel mai probabil, conform obiceiului, acesta se va întâmpla în luna octombrie.

CITEȘTE ȘI: MÂNCARE PROASTĂ ȘI ȘEFI NEPĂSĂTORI! IATĂ PENTRU CE S-AU REVOLTAT ANGAJAȚII DACIA AZI!

Cărtărescu este plasat pe locul al 23-lea între preferinţele pariorilor, cu aceleaşi şanse la prestigiosul premiu precum Umberto Eco sau Leonard Nolens, devansând totodată scriitori celebri precum Salman Rushdie sau Kazuo Ishiguro. Haruki Murakami este, anul acesta, scriitorul cotat cu cele mai multe şanse de câştig, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Mircea Cărtărescu – unul dintre cei mai cunoscuși autori români

Mircea Cărtărescu dezvăluia, într-un interviu acordat revistei “Formula As”, cum a devenit scriitor :„Am început să scriu „romane” pe la nouă ani şi „poezii” pe la 14. Primul poem pe care l-am publicat în volum l-am scris la 20 de ani, se numea „Căderea” şi era o mare întreţesere de citate culturale, pe schema coborârii, în spirală, din paradis către infern. Absolut tot ce-am scris apoi provine, într-un fel sau altul, din acest poem arhetipal”, povestește Cărtărescu.
Dacă ar câştiga Premiul Nobel pentru Literatură, Mircea Cărtărescu ar fi al doilea român laureat al premiului după ce, în 2009, scriitoarea Herta Muller, stabilită la Berlin, a primit celebra distincţie “pentru concentraţia poeziei şi francheţea prozei cu care descrie viaţa celor dezrădăcinaţi”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata