România, pe lista lui Putin, după Ucraina. Avertismentul unui diplomat!

Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu se va limita la un război doar împotriva Ucrainei ci va încerca să captureze alte state, printre care se numără țările membre ale Alianței Nord-Atlantice.  Această opinie a fost exprimată recent de diplomatul american Robert Pearson, într-un articol din publicația americană The Hill.

Pearson spune că lista cu astfel de potențiale „victime ale lui Putin” include nu numai Letonia, Lituania și Estonia, ci și România, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și Moldova.

„Putin, dacă va supraviețui pierderilor din Ucraina, va face tot posibilul pentru a întări prezența militară rusă cât mai departe de vest posibil. El va face Minskul mai subordonat Moscovei și va face prezența trupelor ruse semipermanentă, așa cum se întâmplă în Siria și Kazahstan. Va intensifica activitățile la Kaliningrad și de-a lungul granițelor ruse în Țările Baltice ca un factor de descurajare împotriva țărilor NATO, a Poloniei și a Germaniei.”, și-a exprimat convingerea diplomatul american.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.