România şi alte 31 de state vor să organizeze Euro 2020

România doreşte să găzduiască partide la turneul final pan-european din 2020.

Comitetul Executiv al UEFA a confirmat lista ţărilor care vor să găzduiască meciuri la Campionatul European din 2020. În total sunt 32 de ţări care şi-au depus candidatura, între care şi România, pentru competiţia ce se va disputa în 13 oraşe din 13 state europene.

România s-a înscris în cursă cu Naţional Arena, stadionul bucureştean care a găzduit finala Europa League din urmă cu două sezoane. Polonia şi Ucraina, ţări care au organizat Euro 2012, sunt şi ele pe listă.

De asemenea, UEFA va trebui să aleagă cât de mult spre Est sau spre Vest va “întinde” turneul. Capitalele Armeniei, Azerbaidjanului şi Kazahstanului sunt şi ele printre candidate. De asemenea, pe listă mai sunt şi Skopje, Sofia, Istanbul, Ierusalim, Helsinki, Minsk, Zagreb sau Budapesta.

Majoritatea ţărilor occidentale, cu excepţia Austriei, şi-au anunţat dorinţa de a găzdui partide la turneul final, care va fi organizat de 13 oraşe din Europa care vor fi anunţate după Comitetul Executiv al UEFA din 25 septembrie 2014.

Un oraş va găzdui seminalele şi finala. Patru oraşe vor avea cîte un sfert de finală şi trei meciuri din grupe. Alte opt oraşe vor găzdui cîte un meci din optimi şi trei din grupe.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.