România, sub asediu! Drumuri cu circulație oprită din cauza vremii!

0

Zăpada paralizează România! Meteorologii anunță ger, ninsori și viscol! Vremea rea din ultimele ore a pus pe jar autoritățile din țara noastră, fiind produse mai multe accidente. Pentru a evita pericolele, sau chiar blocajele în trafic, drumarii au decis să închidă mai multe tronsoane de drumuri. 

CITEȘTE ȘI: CUMPLIT! AU RĂMAS FĂRĂ ACOPERIȘ DEASUPRA CAPULUI ÎN PLINĂ IARNĂ! INCENDIU VIOLENT ÎN MĂRĂCINENI!

Ninsorile afectează, în special, județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu și Vâlcea, unde se constată depunere izolată de zăpadă pe carosabil, fără a exista restricții de tonaj. Echipele de deszăpezire intervin în aceste zone cu utilajele din dotare. Traficul rutier a fost blocat pe Drumul Național 15, în județul Harghita, după ce un TIR a rămas blocat. Sub greutatea zăpezii, un copac a fost pus la pământ și a distrus o mașină și gardul unui loc de joacă dintr-un cartier din Pitești. În Cluj, din cauza zăpezii care s-a depus pe șosele, un autocar a derapat și a ieșit de pe carosabil. Traficul a fost complet blocat până în momentul în care șoseaua a fost deszăpezită.

În București ninge de câteva ora, iar stratul de zăpadă măsoară deja aproape 10 centimetri. Potrivit meteorologilor, Capitala se va confrunta cu cel mai puternic val de ninsori din această iarnă, astfel că, până la ora 17.00, grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm.

În județele Călărași, Constanța și Maramureș sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe DN 18 pasurile Gutâi și Prislop fiind condiții de formare a poleiului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Șoferii sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata