România suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Mii de oameni se revoltă!

0

Nouă țări europene au suspendat temporar vaccinarea cu serul „Astra Zeneca” după ce au fost raportate mai multe cazuri de tromboză și decese suspecte după folosirea unui lot anume de vaccin. Seara trecută, și autoritățile din România, după o mare presiune mediatică, au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Mai exact, este vorba de lotul ABV2856, retras de Italia, care a fost oprit de la vaccinare și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca și în România.

Zeci de persoane  din nouă țări au murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Primele cazuri suspecte au apărut în Austria. La câteva zile după vaccinare o femeie de 49 de ani a făcut tromboze multiple și a murit. Au fost sistate urgent vaccinările cu ser din acel lot. O altă persoană a fost diagnosticată cu embolie pulmonară şi ulterior au fost raportate alte două cazuri de tromboză. Ulterior, Danemarca a suspendat pentru 14 zile administrarea vaccinului AstraZeneca în urma înregistrării unor ″cazuri grave de tromboză″ la unele persoane care au primit acest vaccin. Unul dintre pacienți a murit.

Vaccinarea cu un lot AstraZeneca- suspendată și în România

În România, decizia de suspendare a vaccinării cu acest lot AstraZeneca este valabilă până când Agenția Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunțat Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare (CNCAV). România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300.

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02, precizează CNCAV într-un comunicat.

Românii- reacții dure după sistarea vaccinării

Mii de români au reacționat, pe paginile de socializare, după ce Italia a anunțat că sistează vaccinarea cu AstraZeneca, în urma raportării efectelor adverse la un lot de vaccin, spunând că și ei au primit acest ser, majoritatea în 7 martie.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata