Românii alimentează din statele vecine! Cât costă motorina și benzina în Bulgaria!

Potrivit ultimelor statistici efectuate, România are cea mai agresivă scumpire la carburanți din Uniunea Europeană. Litrul de motorină a trecut deja de 9 lei, iar cel de benzină a ajuns la 8 lei. În ultima perioadă, mulți români care locuiesc la graniță, aleg să alimenteze în ţările vecine, acolo unde preţul carburanţilor este mai mic.

Concret, în Bulgaria, spre exemplu, deși au existat creșteri ale prețurilor, combustibilul la pompă este mult mai ieftin decât în România. În Bugaria, carburanţii sunt cu aproape un leu pe litru mai ieftini faţă de preţurile de la noi din ţară. Benzina costă 2.85 leva, adică 7.21 de lei iar motorina costă 3.11 leva, adică 7.86 de lei.

În urma acestor scumpiri, românii așteaptă cu disperare măsuri de sprijin din partea autorităților. Alte state s-au mobilizat mai rapid cu măsuri de sprijin. Spre exemplu, Ungaria Slovenia şi Croaţia au apelat la plafonarea preţurilor la pompă, iar alte state au renunţat deja la unele taxe, pentru a veni în sprijinul consumatorului. De exemplu, Germania.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.