Românii își pot amâna din nou ratele la banci! În ce condiții?

Guvernul ia în calcul amânarea ratelor la creditele personale și imobiliare cu până la 10 luni conform măsurilor din pachetul social care urmează să intre în vigoare în curând.

„S-a reușit să ținem inflația cu o singură cifră și sperăm cu aceste măsuri să continuă. Am reușit, împreună cu BNR, să ținem cursul valutar sub 5 lei. Este posibil să crească inflația la 2 cifre, dacă nu suntem eficienți guvernamental.

Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români. A fost discutată și cu băncile, s-a ajuns la un acord.  Luni, se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica. Important e că am ajuns la un consens și am constatat necesitatea și cel mai important este că colaborăm astfel încât guvernul să fie pregătit să nu piardă nicio oportunitate. Important e că am ajuns la un consens, important e că am constatat cu toții necesitatea și, repet, cel mai important este că colaborăm și vorbim despre oportunitățile, nu numai despre necazurile pe care le are România în acest context geopolitic.”, a declarat recent preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, și ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, declara în urmă cu o lună că nu exclude o posibilă amânare a ratelor în cazul românilor care nu-şi mai permit plata lor. „Guvernul ia în discuție amânarea ratelor după potopul de scumpiri.  Trebuie sa intervii!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.