Românii se vor putea vaccina antigripal în farmacii! Anunțul ministrului Rafila!

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat recent că se lucrează la un program prin care românii să se poată vaccina anti-gripal în farmacii, chiar din acest an. Ministrul a anunțat că acest lucru reprezintă o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată.

„Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curicula să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea – un exemplu de bună practică – se pot dezvolta și în România. Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru chiar din acest sezon. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire.” a declarat recent Alexandru Rafila.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata