Rugăciunea „Ave Maria”  în debutul concertului Filarmonicii Pitești, în semn de solidaritate pentru situația din Ucraina! Află când!

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 3 martie, de la ora 19.00, la primul concert simfonic al lunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia,  artiștii piteșteni și invitații vor interpreta pagini muzicale semnate de J. Brahms și G. Bizet. Dirjorul spaniol, orchestra simfonică și violonista Kim Yoonhee, solista serii, vor interpreta Concertul pentru vioară și orchestră de J. Brahms. În partea a doua, publicul va audia Simfonia în Do major de G. Bizet.

Ca semn al solidarității cu situația actuală din Ucraina, colegii din orchestra simfonică vor interpreta, în debutul concertului, „Ave Maria” de Frantz Schubert.

Juan Jose Navarro a dirijat numeroase concerte în Spania, Italia, Franța, S.U.A., Germania, Polonia, Germania, România și Olanda. A mai fost la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Pitești în 2018, un an mai târziu dirijând artiștii piteșteni în turneul susținut de aceștia în Coreea de Sud. Este profesor la Real Conservatorio Profesional de Music din Almería, director muzical al Sinfónica San Indalecio de Almería și dirijor al Orchestrei Simfonice și Corului de la Universitatea din Almería.

Violonista austro-coreeană Kim Yoonhee a început studiul viorii la patru ani, la cinci ani a fost admisă la Universitatea de Muzică din Viena ca cel mai tânăr student. A primit numeroase premii naționale și internaționale, dintre ele menționând Premiul Special și bursa Fundației Herbert von Karajan. Violonistă de geniu, apreciată de public și media, este în premieră la Filarmonica Pitești. Cântă la o vioară Bergonzi din 1734.

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție. Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Abonații au intrare gratuită la concert. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.