Ruinele unei clădiri vechi din Câmpulung au ieșit la iveală!

Ruinele unei clădiri vechi din Câmpulung au ieșit la iveală! Au dat de ele muncitorii care se ocupă de reabilitarea pieţei primăriei, în timpul săpăturilor. Aceștia au descoperit porţiuni din fundaţia şi zidăria vechiului imobil, construit în 1908, care a fost ulterior preluat şi folosit de uzina ARO.

Dărâmată la începutul anilor ’80, pentru a lăsa loc “blocului rechinilor”, fosta cantină şcolară de lângă Sfatul Popular, unde serveau masa zilnic sute de elevi ai Şcolii Profesionale ARO, va dispărea definitiv din peisajul urbei muscelene, amintire ei fiind păstrată doar în fotografiile vechi ale acelor vremuri.

Unitatea de învăţământ a Întreprinderii Metalurgice de Stat s-a ales cu sediul fostului Gimnaziu Comercial din strada Negru Vodă, nr. 131, după comasarea, în 1959, a Şcolii Profesionale de Ucenici a I.M.S. cu Grupul Şcolar al Întreprinderii Miniere Câmpulung. La momentul respectiv, şcoala uzinei a preluat toate imobilele şi atelierele celeilalte instituţii, având misiunea de a califica viitori muncitori şi tehnicieni pentru cele două întreprinderi.

Construcţia din centru, amplasată în actuala piaţă a primăriei, avea 13 camere, la subsol fiind amenajată o cantină unde serveau masa, în cele trei săli, dimineaţa, la prânz şi seara, 200 de elevi pe serie. Cantina era deservită de doi bucătari, dintre care unul era specializat şi în domeniul patiseriei-cofetăriei, două ajutoare de bucătari şi zece fete care serveau mâncarea, spălau cazanele în care se preparau ciorbele şi cratiţele uriaşe folosite la prăjeli. Mâncarea era bună, consistentă şi conţinea mai mereu carne, fiind peste meniurile cu care erau obişnuiţi copiii, majoritatea proveniţi din familiile sărace.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.