Rujeola revine în forță în România! În lipsa vaccinării, poate fi fatală!

0

Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat aprilie drept Luna Națională de Informare despre Vaccinare. Paradoxal, la începutul aceleiași luni, în România s-a înregistrat un record de îmbolnăviri de rujeolă. Cum s-a ajuns aici?

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ MALL! TOATE MAGAZINELE ȘI RESTAURANTELE AICI! LISTA COMPLETĂ!

Curentele antivacciniste au condus în întreaga lume la scăderea ratelor de vaccinare a copiilor împotriva ROR.

Explozie de cazuri de rujeolă, în România! 800 de noi îmbolnăviri, într-o singură lună!

Peste 800 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat, în ultimele săptămâni, în România.

Rujeola este riscantă atât pentru copii, cât și pentru părinții nevaccinați, putând cauza decesul.

„Rujeola, sau în termeni populari pojarul, poate să pună probleme reale pentru sănătatea noastră. Și e vorba de copii și de adulții tineri care n-au fost vaccinați, n-au trecut prin boală.

Din păcate nu doar că sunt multe cazuri la camerele de gardă, dar înseamnă internări mai multe, înseamnă complicații, înseamnă și o evoluție imprevizibilă. Sunt din păcate și cazuri care pot duce la deces. Această boală poate fi prevenită ușor prin vaccinare.

Nu mă aștept să fie o explozie, va fi o complicație de acum încolo, mă aștept să fie multe cazuri. Dar mare atenție, pentru că vom avea și infecții respiratorii în același timp. Gripa e în creștere evidentă și va fi și la începutul anului viitor și va fi complicat.”, a declarat doctor Adrian Marinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata