S-a aflat cine a dat foc la service-ul de lângă LIDL CNCD! Detalii din anchetă!

0

Patronul service-ului auto BMVIS din zona LIDL CNCD din Pitești a fost arestat pentru 30 zile, fiind principalul suspect în cazul incendiului violent care a distrus săptămâna trecută service-ul. Din primele informații, acesta ar fi mers seara târziu și ar fi dat foc la mai multe obiecte din incinta halei, iar flăcările au cuprins rapid construcția. Momentan, nu se cunosc motivele pentru care a recurs la acest gest, cert este faptul că firma pe care o deținite C.I.R se confrunta cu grave probleme financiare. Potrivit datelor publicate de către Ministerul de Finanțe, BMVIS MOTOR X POWER SRL a intrat într-un declin din punct de vedere financiar din 2020 când a raportat pierderi și zero angajați. Anterior, societatea comercială înregistra zeci de angajați și o cifră de afaceri de peste trei milioane lei anual.

CITEȘTE ȘI: CINE SUNT CEI DOI ANGAJAȚI DACIA, MORȚI UNUL DUPĂ ALTUL! ÎN LOC DE CUNUNIE, ÎNMORMÂNTARE!

De asemenea, pe rolul instanțelor de la Tribunalul Comercial Argeș, societatea deținută de C.I.R. figurează ca debitor în mai multe dosare, iar în unul dintre acestea s-a dispus ca lichidatorul judiciar al societății să facă dovada că a început demersurile pentru scoaterea a licitație a bunurilor deținute de către BMVIS MOTOR X POWER SRL. Astfel, unul dintre motivele luate în calcul de către anchetatori este cel prin care omul de afaceri și-ar fi incendiat service-ul pentru a încasa asigurarea.

„Din cercetări s-a constatat că, în noaptea de 19 spre 20 februarie a.c., în jurul orei 23:00, cel în cauză, în baza unor activități premeditate, ar fi provocat un incendiu într-o încăpere a unei societăți cu obiect de activitate service auto. În urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri, aparținând mai multor persoane vătămate, dintre care trei persoane juridice și două persoane fizice. Valoarea prejudiciului estimată până la acest moment este de aproximativ 100.000 de euro” precizează IPJ Argeș.

La scurt după orele 23:00, în seara zilei de 19 februarie, alarma a fost dată prin 112 prin care se anunța că Serviceul BMVIS a fost cuprins de flăcări, iar la fața locului s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului. Ajunși la fața locului, militarii au constatat că serviceul ardea generalizat pe o suprafață de aproximativ 70 mp și cu mari degajări de fum. Astfel, s-a luat decizia de a suplimenta efectivele, iar în scurt timp acționau 25 de pompieri de la Detașamentele Pitești, Bradu și Mioveni.

„La fața locului au mai fost suplimentate forțele cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor. Au fost mobilizați peste 25 de pompieri de la Detașamentele Pitești, Bradu și Mioveni. Nu au fost identificate victime. Incendiul a mai afectat și două autoturisme aflate în fața construcției. În imediata apropiere a spațiului care a ars se afla o altă hală, pompierii reușind să oprească flăcările din propagarea spre interiorul acesteia” potrivit ISU Argeș.

Acțiunea a fost una extrem de dificilă, pompierii acționând pe parcursul nopții pentru lichidarea incendiului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata