S-a dat alarma la ICN Mioveni! Jandarmii argeșeni-în acțiune! VIDEO!

0

S-a dat alarma la ICN Mioveni! Jandarmii argeșeni-în acțiune!

Pregătirea continuă reprezintă o prioritate pentru jandarmii argeșeni, astfel că, în afara misiunilor de zi cu zi, aceștia desfășoară multe ore de pregătire, pentru ca serviciul oferit cetățenilor să fie unul de calitate. Având în vedere faptul că, în anul 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a asigurat paza și protecția la 38 de transporturi de materiale nucleare, s-a identificat necesitatea îmbunătățirii pregătirii pe această linie.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A DAT ALARMA PE ȘANTIERUL LOTULUI PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ AL A1! SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

Astfel, în data de 13.03.2024, a avut loc un exercițiu de pregătire în zona Institutului de Cercetări Nucleare Pitești din localitatea Mioveni.

Intitulat “Blue Atom”, exercițiul a presupus consolidarea capacităților structurilor specializate din cadrul Jandarmeriei Argeș pe linia intervenției în cazul unui atac armat asupra transporturilor speciale.

Obiectivele principale de pregătire au fost:

  •  dezvoltarea capacității de reacție în situații de criză, optimizarea și creșterea calității misiunilor specifice prin antrenarea structurilor de conducere;
  • verificarea capacității operaționale a structurilor;
  • antrenarea personalului și verificarea nivelului de pregătire al acestuia;

Alături de jandarmii argeșeni, la acest antrenament tactic au participat și reprezentanți din cadrul Autorității Norvegiene pentru Siguranță Radiologică și Nucelară, din cadrul Institutului pentru Tehnologie în Energie, din cadrul Comisie Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare și din cadrul Institutului de Cercetări Nucleare Pitești și Fabricii de Combustibil Nuclear.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata