S-a decis! Când se va ieftini carburantul la pompă? Anunțul Guvernului!

Prețurile la carburanți vor fi compensate. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Nicolae Ciucă. De măsura care va intra în vigoare de la 1 iulie va beneficia toată lumea, mai puțin cei din companiile aeriene. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat. Această decizie a fost luată pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant.

Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat. Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii.”, a precizat în urmă cu puțin timp premierul Ciucă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.