S-a decis! Care este numărul maxim de pasageri pe care îi pot transporta șoferii începători?

0

S-a decis! Care este numărul maxim de pasageri pe care îi pot transporta șoferii începători?

Conform legislației în vigoare, șoferii începători, cu o experiență în condus mai mica de 12 luni, au o serie de limitări pe care trebuie să le respecte. Printre ele se numără și numărul de pasageri pe care îi pot transporta în mașină.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DRUM NOU DE MARE VITEZĂ ÎN ARGEȘ! A FOST SEMNAT CONTRACTUL!

Una dintre măsuri se referă la obligativitatea afișării semnului galben atât pe parbriz, cât și pe lunetă, semn aree îi atenționează pe ceilalți participanți la traffic că la volan este o persoană începătoare. O altă regulă importantă pentru șoferii începători este viteza cu care conduc. Concret, șoferii începători trebuie să circule în afara localităților și pe autostrăzi cu o viteză mai mica cu 20 km/h decât cea normală.

Totodată, șoferii începători au restricții și în cee ace privește numărul de pasageri pe care îi transport. Astfel, conform prevederilor din ordonanța 195/2002, Art. 53, lit. b), pct. 1, privind circulația pe drumurile publice, persoanele cu permis auto categoria B pot conduce doar un autovehicul a cărui masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg și al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de opt.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata