S-a decis! Câte minivacanțe vor avea angajații români anul viitor?

0

S-a decis! Câte minivacanțe vor avea angajații români anul viitor?

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi face referire la numprul minivacanțelor pe care le vor avea angajații români, anul viitor. Concret, s-a decis că, în 2024, bugetarii vor avea trei minivacanțe:  de 1 mai, de Sf. Maria și de Crăciun.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE ÎN FAMILIA LUI ADRIAN MUTU! DOLIU IMENS!

„Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere.”, potrivit proiectului hotărârii de govern.

Cele trei zile libere, care pică vinerea, sunt stabilite ca libere pentru a face punte. În acest fel, bugeratii vor avea încă trei zile libere de drept legal și trei minivacanțe de patru zile.

„Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice.”, se arată în proiectul hotărârii de guvern.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata