S-a decis! Câți bani vor primi pensionarii la finalul anului viitor! Cine va beneficia de creșteri semnificative?

0

S-a decis! Câți bani vor primi pensionarii la finalul anului viitor! Cine va beneficia de creșteri semnificative?

Legea care prevede două majorări ale pensiilor anul viitor a fost votată în Senat. Pentru creşterea veniturilor vârstnicilor este nevoie de 25 de miliarde de lei în 2024 şi încă 33 de miliarde de lei în 2025. Coaliţia spune că banii pot fi obţinuţi din măsurile fiscale deja luate, dar şi prin eficientizarea colectării taxelor, în condiţiile în care doar evaziunea fiscală pe TVA este estimată la 45 miliarde lei pe an.

CITEȘTE ȘI: UN PITEȘTEAN ȘI 13 ROMÂNI AU TERORIZAT CALIFORNIA! ANCHETĂ FBI ÎN ARGEȘ!

Noua lege a pensiilor prevede o majorare în două etape din 2024. Vorbim de o indexare cu rata inflaţiei de 13,8 la sută care va fi acordată de la 1 ianuarie şi despre momentul recalculării pensiilor din luna septembrie. Per total, ministrul muncii Simona Bucura Oprescu le-a promis pensionarilor o majorare medie de 40 la sută.

Potrivit calculelor efectuate de Ministerul Muncii, o persoană care primeşte în prezent indemizaţia socială minimă de 1.125 lei va avea, de la 1 ianuarie o pensie de 1.281 de lei. Odată cu recalcularea din septembrie 2024, pensia va creşte la 1.961 de lei, deci o majorare de 87,4%.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata