S-a decis! Ce modificări vor fi aduse Codului Fiscal începând de anul viitor?

0

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat recent, în urma unor consultări cu mediul de afaceri, că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. Totuși, este nevoie de creșterea salariului minim, cu atât mai mult cu cât, în momentul de față, în România, există 1,5 milioane de persoane plătite cu salariu minim, majoritatea în mediul privat.

„Le-am transmis reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim.

1,5 milioane de români plătiți cu salariu minim, majoritatea în mediul privat.

Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european. Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata