S-a decis! Ce persoane nu mai au voie să își închirieze apartamentele?

0

S-a decis! Ce persoane nu mai au voie să își închirieze apartamentele? Guvernanții au întocmit recent o nouă inițiativă legislativă prin care se interzice închirierea  unei anumite categorii de imobile. Concret, proprietarii de garsoniere și/sau apartamente din clădirile încadrate la categoria de risc seismic I nu vor mai putea să dea în chirie imobilele, potrivit noului proiect de lege. Începând cu data încadrării în clasa de risc seismic I până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții, locuințele nu vor putea fi folosite.

CITEȘTE ȘI: VACANȚE, DOZE DE BERE ȘI ȚIGĂRI DECONTATE DIN BANI PUBLICI DE FOSTUL MANAGER AL SPITALULUI CÂMPULUNG! ACUZAȚIILE PRIMĂRIȚEI LASCONI!

Inițiativa legislativă prin care se interzice închirierea imobilelor din clădirile cu risc seismic I completează art. 5 din Legea nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor cu două alineate.

„(2) Se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile prevăzute la art. 2 lit. a), și altele asemenea care implică aglomerări de persoane, începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI a clădirii existente, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice.

(3) Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente.”, se arată în proiectul de lege.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata