S-a decis! Cine poate ieși la pensie mai devreme cu cinci ani, fără să fie penalizat?

0

S-a decis! Cine poate ieși la pensie mai devreme cu cinci ani, fără să fie penalizat? Recent, s-a stabilit că mulți românii se pot pensiona mai devreme fără penalizarea cuantumului drepturilor de pensie, însă trebuie să îndeplinească câteva condiții.

CITEȘTE ȘI: DON JUAN DE BRADU SĂLTAT DE POLIȚIȘTI! FEMEI RĂMASE FĂRĂ BANI ȘI CU INIMA FRÂNTĂ!

Concret, persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, fără penalizare.  De asemenea, pensia anticipată parțială se acordă cu cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor asigurate care au realizat stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la opt ani.

La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă, din oficiu, şi se recalculează prin valorificarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare, după caz, a plăţii pensiei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata