S-a decis! Crește indemnizația de șomaj! Află de când și cu cât!

Persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an vor putea beneficia de o indemnizație de șomaj mai mare, se arată într-o propunere legislativă adoptată deja de senatori și care va ajunge în curând la votul decisiv din Parlament, cel al deputaților.

Potrivit proiectului, valoarea indemnizației de șomaj ar putea ajunge la 100% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru cei care au efectuat un stagiu de cotizare de cel puțin un an.Ca să se aplice, propunerea legislativă mai trebuie să primească votul deputaților, apoi să fie semnată de președintele țării și să ajungă să se publice în Monitorul Oficial.

În prezent, Legea nr. 76/2002 stabilește că valoarea indemnizației de șomaj pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de minimum un an este de 75% din valoarea ISR. Având în vedere că valoarea ISR este de 525,5 lei, asta înseamnă că persoanele menționate anterior pot beneficia de un ajutor de șomaj de 395 de lei. Dacă propunerea legislativă ar ajunge să se aplice, iar valoarea ISR ar rămâne tot la pragul de 525,5 lei, asta ar însemna că o persoană care a cotizat cel puțin un an la bugetul de stat va putea să obțină o indemnizație de șomaj cu 130,5 lei mai mare.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.