S-a decis! Crește salariul minim de la 1 octombrie! Află cu cât!

0

S-a decis! Crește salariul minim de la 1 octombrie! Află cu cât!

După lungi discuții în coaliție, se pare că s-a decis: începând cu 1 octombrie 2023, salariul minim pe economie va crește. Concret, salariul va fi majorat cu 300 lei, ajungând astfel, la 3.300 de lei.

CITEȘTE ȘI: FC ARGEȘ RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ CĂPITANI! CUM VREA TUDOSE SĂ DEZAMORSEZE SITUAȚIA?

În ceea ce privește salariul net, românii vor primi în plus, în mână, 93 de lei, iar 207 lei vor merge către stat, pe taxe. Guvernanții anunță că există discuții și pentru o altă creștere salarială, de această dată de la 1 ianuarie 2024, astfel salariul minim pe economie ar urma să ajungă la suma de 3.750 lei, iar netul, la 2.231 lei. Această creștere înseamna un plus de 333 de lei pentru salariat și 417 lei pentru stat.

De asemenea, voucherele de vacanță și tichetele de masă vor fi taxate cu 10%, atât cât sunt contribuțiile la sănătate. Totodată, salariul minim în construcții va fi, începând cu luna octombrie, 4.500 de lei, însă se elimină neimpozitarea celor 200 de lei din salariul minim.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata