S-a decis! Cu cât cresc salariile bugetarilor începând din septembrie! Anunțul autorităților!

0

Cresc salariile bugetarilor după ani de așteptări. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adus clarificări privind noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care ar putea fi aprobată săptămâna viitoare. Concret, acesta a precizat câți bani vor primi bugetarii în plus din septembrie.

Cei care vor beneficia de aceste creșteri salariale sunt toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării. Aceștia vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în această grilă și salariile în plată.

„Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie.Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată.”, a declarat recent ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, se introduc următoarele prevederi:

  • acordarea, prin excepție de la prevederile alin.(1), începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.,
  • acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou- încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata