S-a decis! Cu cât vor crește pensiile și salariile de la 1 ianuarie?

0

PSD a anunțat recent noile măriri salariale și de pensii de care vor beneficia românii începând de anul viitor. Liderii PSD au confirmat deja faptul că salariul minim ar putea crește, începând cu anul următor, până la 3000 de lei.

Mihai Tudose a anunțat că au existat deja discuții în cadrul coaliției de guvernare și că acesta vor mai continua, inclusiv cu privire la propunerile PSD, astfel încât să se ia niște decizii cât mai curând. Social democrații au anunțat, de asemenea, că își doresc ca pensiile să crească începând cu data de 1 ianuarie 2023 cu cel puțin 10%.  Rămâne de văzut care va fi decizia liberalilor, deoarece va trebui să existe un consens în coaliția de guvernare pentru ca aceste decizii să fie puse în practică.

„Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul. Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru.”, a declarat Mihai Tudose.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata